30 Mart 2013 Cumartesi

Pahalı Tekerlekli Sandalye


Pahalı Tekerlekli Sandalye


Yürüme engeli olanların yaşamını daha rahat ve daha bağımsız hale getirmek adına çeşitli fonksiyonlara sahip tekerlekli sandalyeler üretilmektedir. Tekerlekli sandalye denildiğinde çoğumuzun aklına satandart tekerlekli sandalye gelmektedir. Fakat engelliler ve engelli yakınları standart tekerlekli sandalye diye bir kavram olmadığını bilmektedir. Her engelllinin rahat edebilme ihtiyacı farklıdır, istenilen rahatlık ve konfora ulaşmak adına alıncak olan sandalyeye kişinin rahatsızlığını giderebilecek artı özellikler eklenmektedir. Eklenen bu özellikler sandalyelerde pahalı tekerlekli sandalye ve ucuz tekerlekli sandalye  olarak farklı sınıflara ayrılmasına yol açmaktadır. En çok bilinen tekerlekli sandalye çeşitleri manuel yada akülü sandalyelerde dahi fazla eklenmiş artı özellik olmamasına rağmen fiyat farkı gözle görülecek orandadır.Manuel sandalye kullanan kişinin sandalyeyi hareket ettirmesi için kol kası gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Fakat kullanıcı kollarını hareket ettirmekte zorluk yaşıyor ise manuel tekerlekli sandalye kullanıcının ihtiyacını karşılamayacaktır. Bu durumda kişi akülü sandalye alımına yönelerek güç kullanmadan hareket edebilerek ihtiyacını karşılamış olacaktır. 

Pahalı tekerlekli sandalye olarak adı geçen sandalyelerde yürüme engeli olan kişilerin sadece bir yerden bir yere ulaşımı hedef alınmamıştır. Kullanıcının uzun vadeli sandalye üzerinde kalması durumunda rahat edebilmesinede önem verilmektedir. Kişinin rahatsızlığına göre eklenmiş özellikler arasında en yeni üretimlerden biri ayağa kalmaya ve dik durmaya imkan sağlayan sandalyelerdir. Bir tuşa basarak dik duruma gelebilen bu sandalyelerde bel ve diz hizasındaki kemerler hastayı sabitlemekte ve hastanın uzun süre ayakta durmasını sağlamaktadır. Bu sandalyeler tedavi amaçlı kullanıma da uygundur. Bu tür özellikler pahalı tekerlekıli sandalye fiyatlarının oluşumunda etkili olmaktadır.

Amerikalı bilim adamları tarafından bulunan merdiven tırmanan tekerlekli sandalye ise yürüme engellileri için dizayn edilmiş en son ürün olmaktadır. Pahalı tekerlekli sandalye olarak görünsede kullanıcısının bir çok ihtiyacını giderebilecek bir üründür. Sandalyenin yükselip alçalabilmesi kullanıcının yüksek yerlere ulaşabilmesine, karşısındaki insanlarla göz göze diyalog kurabilmesine ve başkasından yardım almadan merdiven inip çıkmasına olanak sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder