7 Ocak 2015 Çarşamba

CP Tekerlekli Sandalyesi

CP Tekerlekli Sandalyesi

CP  Tekerelekli  Sandalyesi

CP spastik srebral palsi tekerlekli sandalye beyin felçi hastalığı geçiren, çocuk ve yetişkin Hastalar için özel ölçü olarak üretilen bir üründür. Hastaların hiçbir vucut direnci olmayan Kol ve bacakları tutmayan baş kontrolü ve kafasını dik tutamayan oturduğu yerde duramayan hastalar için sırt destekli oturma destekli baş destekli ve emniyet yelekli ve yemek masalı olarak kullanmaları için ortopedik olarak fizik tedavi doktorlarının önerdiği, hasta kemik yapısına uygun kullanılan tekerlekli sandalyedir.

cp spastik tekerlekli sandalyesi'nin sağladığı Fayda
yeni gelişmekte olan beyin felçli çocuklar için kemik yapılarının kalça ve sırt omuz kemiklerinin yamulmaması için ve omzunda skoyroz kemik yapısı karın boşluğu omuz çıkıntısı oluşmaması için sağlıklı 
bir üründür.

CP SPASTİK TEKERLEKLİ SANDALYE MODELLERİ

Alzaymır hastaları epilepsi hastaları ve omirilik felçi geçirmiş hastaların rahat edebileceği üründür.konforlu oturmaları kademeli bir şekilde sırt kısmının 90 derece, derece geri posizyona doğru yatarak hastanın sırt boşluklarını alarak kullanılan bir üründür. 
Cp srebral palsispastik tekerlekli sandalye hastanın otuduğu yerden kayıp düşmemesi için Oynar başlıklı ileri geri sıkıştırma ve gevşetmeli bacak arası destekli üründür.
Serebral Palsi Tekerlekli sandalye HM 00 

Hastanın Durumu Gözününde bulundurularak,Kişiye Hazırlanan Serebral Palsi Tekerlekli sandalye

Serebral Palsi Tekerlekli sandalye HM 21 

Sırtı yatar özellikli Refakatcı fren sistemli Emniyet fren sistemli Emniyet kemerli İleri geri düşmeyi engelleyici 

Serebral Palsi Tekerlekli sandalye HM 100 

Sırtı yatar özellikli Refakatcı fren sistemli Emniyet fren sistemli Emniyet kemerli İleri geri düşmeyi engelleyici bacak arası desteği

 
CP SPASTİK TEKERLEKLİ SANDALY KULLANIMI

Cp srebral palsi alıken dikkat edeceğimiz noktalar nelerdir ?

Hastanızın rahatlığı için Ürünün Doğru ürün olması ön önemlisidir, bunun için altta belirtilen maddeler dikkat etmemiz gerekmektedir.
  • Hastanın içinde rahat etmesi için kalça ve bel kemiklerinin yamuk durmamasını sağlıyacak desteklerinin olması
  • Ürünün sırtının sağlı sollu kenarlarının sünger kabartma olması hastayı belinden desteklemesi gerekli.
  • Hastanın öne eğilmemesi için kelebek yelek,veya ahtopot yelek veya diğer adı mama önlüğü olmalıdır.
  • Yelek sayesinde hasta öne değru eğilmemeli göğsü cihaza düz bir şekilde yapışmalı 
  • Yeleğin dört kolu olmalı hastayı göğsünden kavrayınca kollarından clips ceya cırt sistemiyle sıkıştırıp gevşetebilmeli hastanın dengesini sağlamak için bağlanmalı.
Cp srebral palsi  kolay kurulabilir kolay taşınabilmeli hiçbir yedek parça sorunu olmamalı ürünün döşeme şekli hastanın vucut yapısını dengeleyen ve hastayı rahatsız etmeyen malzemeden yapılmalı. Cp srebral palsi spastik tekerlekli sandalye hastanın kilo, yaşı, boyu, kalça, ve omuz, genişliği ölçüleri doğrultusunda yapılmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder