22 Ocak 2015 Perşembe

Tekerlekli Sandalye Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tekerlekli Sandalye Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Ülkemizde medikal piyasasında tüketilen tekerlekli sandalyeler ithalata dayalı tekerlekli sandalyelerdir. Kullanıcılar tarafından ve bağış olarak alınıp bağışçılar tarafından derneklere ve engelli koordinasyon birimlerine verilen tekerlekli sandalyeler ucuz ve kalitesiz tekerlekli sandalyeler tercih edilmektedir. Bu sandalyeler, kullanılmaya hitap etmeyen ve çok çabuk kullanılmaz hale gelen sandalyelerdir. Bu sandalye çeşidinden bahsetmek isteriz. 
Tekerlekli sandalyelerin en önemli sistemi iskelet ve orta makas sistemi yani iskelet aksamına sağlı sollu iskelet yan kol aksamına makas oturma sitemine 4 adet hilal şeklinde plastik tapa ile bağlıdır. Nu plastik tapalardan biri kırılınca tekerlekli sandalye kullanılmaz hale gelir.

 Bu ürün engelli tekerlekli sandalye kullanımına uygun bir sandalye değildir. Bu ürünleri alan kullanıcı ve bağış yapmak isteyen kişilere doğru ürünler almalarını özellikleri ücreti iki üç ay sonra çöpe atmamalarını tavsiye ederiz. Kullanılacak tekerlekli sandalyenin mekanizması iskerlet ve makas sistemi ‘’X’’ şeklinde iskelete bağlı makas sitemi pistonlu olması gerekmektedir. Aracın hastayı taşıması daha kolay ve aracın açılır ve kapanır daha kolay kullanılması sağlanır. Üretici firma olarak ürettiğimiz ürünler bu standartlarda ürünlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder