1 Nisan 2013 Pazartesi

Çocuk Tekerlekli Sandalyesi


Çocuk Tekerlekli Sandalyesi


Çocuklarda yetişkinler gibi özgürce, bağımsız hareket etmek ster ve mümkün olduğu kadar çevresini erken keşfetmek ister.Fakat yürüme engeli nedeniyle tek başına hareket edemeyen çocuklarda bu durum farklılık göstermekedir. Doğuştan yada sonradan yürüme engeli olan çocuklarda ihtiyaçlarına göre çocuk tekerlekli sandalyesi kullanmaktadır. Çocuklar için dizayn edilmiş olan tekerlekli sandalyelerde dikkate alınması gereken en önemli hususlar mevcut olan fren sisteminin sağlamlığı ve emniyet kemeridir. 

Evde okulda yada arkadaşları ile gezerken çocuğunuz her zaman güvende olmalıdır. Çocuk tekerlekli sandalyesi kullanımı sırasında çocuğunuzun vücuduna en uygun duruşu sağlamalıdır. Kullanılan sandalye çocuğunuzun ev içi yada dış ortamlarda rahat hareket etmesinin sağladığı gibi sandalye üzerindeyken vücudunun da rahat etmesini sağlamalıdır. Sandalyede bulunduğu süre zarfında çocuğunuzun sırt, bel ve bacak ağrısı olmamalı alınan sandalyede kullanılan malzemenin kalitesi bu ağrıların oluşumunda önem kazanmaktadır.Uzun vadeli kullanımlarda tekerlekli sandalyenin ayarlanılabilir sırt sırtlığı olmalıdır, kullanıcı bu sırtlık sayesinde sırtını dinlendirebilmelidir.

Çocuk tekerlekli sandalyesi alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise sandalyenin katlanabilir olmasıdır.Uzun yolculuklarda sandalye araç bagajına sağabilecek boyuta gelebilmelidir. Çocuğunuzun dışarıda arkadaşlarına ayak uydurabilmesi için kolay manevraları olan sandalyeler seçilmelidir, az güçle seri hareket hedeflenmelidir. Çocuk tekerlekli sandalyesi sık sık değiştirilebilecek bir ürün olmadığından çocukların gelişimi göz önünde bulundurulmalıdır ve bu sebeple alınan sandalyede boy ayarı olmasına dikkat edilmelidir. Çocuğun fiziksel gelişiminin yanı sıra boy ayarı olması çocuğunuzun kişilerle göz teması kurmasınada yardımcı olacaktır. Alacağınız sandalyede ürünü ne kadar güvenli markalardan almayı tercih ederseniz çocugunuzuda o kadar güvenli ve özgür bırakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder